Warrawee Project

It takes just one look to fall in love with this classic and timeless masterpiece.

Designed and built by Dégabriele Kitchens and Interiors, it is an exercise in understated simplicity and restraint.

The gorgeous courtyard is thus drawn into the home, allowing near perfect harmony within the space.

interior of kitchen showing big island and window - degabriele

high-end materials

The symmetry and balance of this design is calming and inviting, yet it is also highly functional, providing ample storage, work benches and seating around the generous island, allowing the family to gather round and interact, perhaps discussing their day or planning the next.

If you are considering redesigning your kitchen.

If you love design, and if you want your space to be both functional and beautiful.

If you want to add real value to your home.

Then you will love our recent work on this Warrawee kitchen!

As always, attention to detail, is the hallmark of Dégabriele Kitchens and Interiors.

This meticulously crafted and inspired kitchen design is ideal for the family home.

Creating a warm and welcoming atmosphere, a perfect environment for cooking and gatherings.

luxury white kitchen
luxury white kitchen sideview
luxury kitchen counter top

A Classic Design

A skilful combination of the classic white Versailles joinery cabinetry with solid brass handles and tap creates contrast that is, at once stark, yet not overpowering.

All beautifully backgrounded with a Calcatta gold splashback by Silestone.

For the work benches, the Caesarstone Snow finished in a 50 mm edge profile, adds solidity and reinforces the design theme of permanence and durability.

A Bowland 800 butler’s sink by Shaws completes the critical design elements.

The Fisher and Paykel fridge freezer is concealed within the cabinetry, minimising disruption to the flow and symmetry of the design.

A V-ZUG steamer, cooktop, and oven, complemented with a powerful Falmec range hood, complete the list of appliances chosen.

luxury white kitchen

Summary

The design brief for this space was that the cabinetry should not clash or compete, but rather to harmonise with, the outdoors.

To achieve this, our designers demonstrated discipline and restraint.

The large arched windows allow natural light and the outdoors to become an integral part of the overall design, enhancing the warmth and charm of the space.

Be inspired.

Renovate, Restore, Reimagine.